top of page

Van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) naar MedeOpdrachtgeverschap (MO) 

Zelf je eigen droomhuis bouwen, je droomplek voor de toekomst, waar je je helemaal thuis voelt, precies zoals je dat wilt. Door het samen met anderen te doen zijn er vaak meer mogelijkheden. Dat kan door Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Samen vorm je een rechtspersoon (vaak een stichting of vereniging) en samen word je de opdrachtgever van het totale project. Samen staat je sterk naar gemeente, architect, toeleveranciers en aannemer.

 

Maar, hoe zorg je dat je samen de juiste keuzes maakt? Dat je echt dat realiseert wat je beoogt? Dat je door de bomen het bos nog ziet, dat je geen “goedkoop is duurkoop” of beginnersfouten maakt? Dat je echt een gesprekspartner voor de partijen in de bouw bent die gepokt en gemazeld zijn? Hoe regel je alles naast alle andere dingen die je doet? En, hoe zorg je dat het proces onderling goed verloopt? Samen ben je  opdrachtgever, maar als de droomhuizen er eenmaal staan, ben je ook elkaars buren. Ook dan wil je nog graag bij elkaar op de koffie kunnen komen en wil je niet dat een conflict of onenigheid tijdens de bouw dat verpest heeft.

 

Veel CPO trajecten stranden of lopen vertraging op door twee belangrijke bottlenecks:

  1. De voorfinanciering: voordat je je bouwvergunning kunt aanvragen heb je al een heel traject doorlopen met allerlei specialisten die betaald moeten worden. Je hypotheek krijg je echter pas nadat de bouwvergunning is afgegeven. Dat deel zal dus zelf gefinancierd moeten worden. Dit is voor veel initiatiefnemers een grote belemmering.

  2. Het proces kost veel tijd en energie. Soms heb je het geluk dat er een clubje binnen het initiatief is dat zich in alles wil verdiepen of er op een of andere manier al verstand van heeft dat er ook de tijd in kan steken om het hele proces te begeleiden. Vaak is het echter zo dat het bouwen van je eigen huis en gebied een taak is naast je reguliere werk. Daarmee bestaat het gevaar dat de doorlooptijd van de ontwikkeling lang wordt (het is geen uitzondering dat CPO trajecten 7 tot 10 jaar kosten).

 

​DGV Group ontwikkelt in MedeOpdrachtgeverschap. Samen met DGV Group ontwikkel je als groep je project, DGV Group regelt de voorfinanciering, verzorgt de procesbegeleiding en is achtervang voor onverkochte woningen. Daarmee heb je een ideale combinatie tussen de voordelen van projectmatig bouwen en het realiseren van je eigen woonwensen. Ontwikkelen in MedeOpdrachtgeverschap: MO.

 

Neem via email contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek om te bekijken wat we voor jullie kunnen betekenen of bel 0619343693

bottom of page